Πατητή τσιμεντοκονία

Ο σύγχρονος σχεδιασμός στις κατοικίες πλέον δεν ακολουθεί κάποιους ξεκάθαρους κανόνες. Η γενική όμως απαίτηση για ενιαίες επιφάνειες χωρίς πολλούς αρμούς που συντηρούνται εύκολα ήταν πάντοτε ζητούμενο. Μια επιπρόσθετη απαίτηση είναι η αναζήτηση του μη τυποποιημένου έως και μοναδικού αισθητικού αποτελέσματος - τεχνοτροπίας που να ανταποκρίνεται στις προσωπικές αισθητικές απαιτήσεις του χρήστη του χώρου.

πατητή τσιμεντοκονίαΗ πατητή τσιμεντοκονία χρησιμοποιούνταν ως τώρα σαν βάση δαπέδου πριν την τοποθέτηση πλακιδίων ή και ξύλου. Τα τελευταία χρόνια όμως, με την βελτιστοποίηση των υλικών της και τις απεριόριστες χρωματικές επιλογές τη βρίσκουμε σε δάπεδα, εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε σπίτια και εξεζητημένα ξενοδοχεία.
Τα υλικά της πατητής τσιμεντοκονίας είναι στο σύνολό τους οικολογικά, φυσικά και βιοκλιματικά υλικά. Έχει συστατικά την θηραϊκή γη, τη χαλαζιακή άμμο και την υδράσβεστο. Εξασφαλίζει άριστη πρόσφυση έχει μεγάλες αντοχές στην χάραξη, τέλεια αδιαβροχοποίηση, και απεριόριστες χρωματολογικές επιλογές. Δημιουργεί επιφάνειες χωρίς ρηγματώσεις και ραγίσματα. και είναι ιδανικό ακόμα και για συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης.
πατητή τσιμεντοκονίαΗ πατητή τσιμεντοκονία είναι 100% ελληνικό προϊόν που σέβεται το περιβάλλον, από το οποίο προέρχεται, και αναδεικνύει το περιβάλλον που δημιουργεί.
Και χάρη στην πολύ καλή πρόσφυση πάνω σε πλήθος υλικών, αλλά και στον εύκολο καθαρισμό της, βρίσκει εφαρμογές σε κουζίνες, λουτρά, καθώς και σε έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία του χώρου, όπως κτιστά κρεβάτια, τζάκια, κτιστά είδη υγιεινής (νιπτήρες, λουτήρες, ντουζιέρες) ή όπου αλλού η δημιουργική φαντασία επιθυμεί να δώσει πρωτοποριακές λύσεις με “χειροποίητη” εμφάνιση.

 


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

• Μικρό πάχος.
Η εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας γίνεται σε πάχος 3-4 χιλιοστών σε  δάπεδο και 2-3 χιλιοστών σε τοίχο. Αυτό αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα κυρίως  σε εφαρμογές ανακαινίσεων.
πατητή τσιμεντοκονία• Υψηλές μηχανικές αντοχές. 
Ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι οι υψηλές αντοχές τόσο σε θλίψη όσο  και σε εφελκυσμό που καθιστούν τις "πατητές τσιμεντοκονίες κατάλληλες ακόμη  και για δάπεδα εξωτερικών χώρων, ενδοδαπέδια θέρμανση, σκάλες ακόμη και  βιομηχανικά δάπεδα.
• Πλήθος χρωμάτων και τεχνοτροπιών.
Από, λεία υφή σε έπιπλα και δάπεδα εσωτερικών χώρων, μέχρι αδρή "χωριάτικη"  υφή σε εξοχικές κατοικίες ή εξωτερικά δάπεδα, οι διαφορετικοί τύποι "πατητής"  μας επιτρέπουν να δημιουργούμε τεχνοτροπίες ανάλογα με τις απαιτήσεις, σε κάθε  τύπο επιφάνειας. Η τυποποίηση με χρωστικές βασισμένες σε χρωματολόγιο RAL για  να μπορούν να συνδυάζονται με κουφώματα ή εν γένει βιομηχανικά υλικά κάνει πιο  εύκολη την επιλογή απόχρωσης. Επιπλέον με το νέο μη τυποποιημένο χρωματολόγιο  με αποχρώσεις εκτός κωδικοποίησης RAL παρέχεται και η δυνατότητα δημιουργίας  παστέλ αποχρώσεων που διαμορφώνονται εύκολα από τον επαγγελματία εφαρμοστή με ανάμιξη χρωστικών.
πατητή τσιμεντοκονία• Δυνατότητα εφαρμογής σε υφιστάμενες επιφάνειες όπως κεραμικά πλακίδια,  ξύλο, γυψοσανίδα, κόντρα πλακέ.
Είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες επικαλύψεις που μπορούμε  να επενδύσουμε με τις πατητές πατητές τσιμεντοκονίες. Η χρήση του κατάλληλου  ασταριού μας επιτρέπει την εφαρμογή και πάνω σε πιο "ιδιαίτερα" υποστρώματα  όπως θερμαντικά σώματα, τζάμι, βαφές, πορσελάνινα είδη υγιεινής.
• Βερνίκια προστασίας για κάθε χρήση.
Είτε θέλουμε σατινέ τελείωμα, είτε ματ εμφάνιση είτε ακόμη και ιδιαίτερα γυαλιστερή όψη υπάρχει σε κάθε περίπτωση το κατάλληλο υλικό επιφανειακής προστασίας. Επιπλέον όλα τα βερνίκια πλην αυτού της πισίνας, δεν περιέχουν διαλύτες με αποτέλεσμα να μπορούμε να τα εφαρμόσουμε ακόμη και σε χώρους κλειστούς που βρίσκονται σε λειτουργία με παρουσία ανθρώπων μετά  από 24-48 ώρες από την ολοκλήρωση της εφαρμογής της "πατητής".

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο