DUROFLEX-PU

Eλαστομερές πολυουρεθανικό σφραγιστικό υψηλής πρόσφυσης

DUROFLEX-PUΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Ελαστική μαστίχη αρμών, ενός συστατικού, πολυουρεθανικής βάσης. Είναι μηχανικά ανθεκτική, δε λαδώνει και αντέχει στον ήλιο και το χιόνι. Δεν επηρεάζεται από το γλυκό ή το θαλασσινό νερό, βάφεται και είναι αποτελεσματική για σφραγίσεις αρμών πλάτους 6-30 mm και βάθους 3-15 mm.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Το DUROFLEX-PU προσφέρεται για ελαστικές σφραγίσεις υψηλών απαιτήσεων, σε πληθώρα εφαρμογών:

 Κάλυψη αρμών διαστολής σε κτίρια, διαδρόμους αεροδρομίων, ενώσεις τσιμεντοσωλήνων ΕΥΔΑΠ, προκατασκευασμένες τοιχοποιίες από μπετόν.

• Σφράγιση αρμών σε κάσες παραθύρων και πορτών, από αλουμίνιο, σίδερο, ξύλο και PVC.

• Περιμετρική στεγάνωση κτιρίων στις συμβολές εξωτερικών οριζόντιων και κάθετων επιφανειών.

 Διαφύλαξη της συγκόλλησης και στεγάνωσης κατά την τοποθέτηση πλακιδίων, τόσο στην πλήρωση αρμών διαστολής, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όσο και στην πλήρωση των αρμών περιμετρικά, στις απολήξεις πλακιδίων δαπέδου με τοίχους ή στηθαία καθώς και σε μπαλκόνια πριν από την κάλυψη των σοβατεπί.

• Σφράγιση μεταλλικών και ξύλινων κάγκελων στα σημεία επαφής τους με μάρμαρο, φυσικές πλάκες ή μπετόν σε ταράτσες, μπαλκόνια, τοιχία.

 Ναυπηγικές εργασίες σε κάθε ελαστική σφράγιση ή στερέωση πολυεστέρα με ξύλο, ανοξείδωτο ή αλουμίνιο.

ΧΡΗΣΗ

1. Προετοιμασία επιφάνειας

Το υπόστρωμα να είναι σταθερό, στεγνό και απαλλαγμένο από λάδια. Σε επιφάνειες από μπετόν ή σοβά, απομακρύνουμε από τις παρειές του αρμού σαθρά υλικά και σκόνες, με συρματόβουρτσα και απορροφητική σκούπα ή με πεπιεσμένο αέρα και πινέλο. Το βάθος του αρμού προσδιορίζεται στο ήμισυ του πλάτους του, ενώ ρυθμίζεται με κορδόνι πλήρωσης αρμών από διογκωμένο πολυαιθυλένιο και, εάν δεν υπάρχει, με διογκωμένη πολυστερίνη.

Η χρήση χαρτοταινίας στα όρια του αρμού διευκολύνει τη σωστή οριοθέτηση του σφραγιστικού. Για καλύτερη πρόσφυση και άρρηκτη συγκόλληση του DUROFLEX-PU, ασταρώνουμε με DUROSTICK PRIMER -PU σε πορώδη υλικά, όπως ξύλο, μάρμαρο, φυσική και τεχνητή πέτρα, κεραμίδια, πολυεστέρα, ακρυλικά, πλαστικά και PVC.Μεταλλικές επιφάνειες καθαρίζονται είτε με white spirit είτε με DUROSTICK THINNER 101. Στις γυαλιστερές επιφάνειες, όπως γυαλί, πορσελάνη, ανοξείδωτο κ.ά., δεν χρειάζεται να προηγηθεί αστάρωμα.

2. Εφαρμογή

Συνιστάται η χρήση του DUROFLEX-PU σε φύσιγγα, με το εξαιρετικής αντοχής πιστόλι DUROSTICK βαρέως τύπου, ή σε «σαλάμι», με το πολυχρηστικό πιστόλι προώθησης DUROSTICK DUROSEAL 600 για επαγγελματική χρήση.

Κόβουμε το ακροφύσιο λοξά και, οδηγώντας τη φύσιγγα υπό γωνία 45° ως προς τον άξονα του αρμού, τον γεμίζουμε χωρίς να εγκλωβίζεται αέρας. Εάν θέλουμε, όσο παραμένει νωπό το σφραγιστικό, το ψεκάζουμε με νερό και λίγο απορρυπαντικό πιάτων και λειαίνουμε τη νωπή επιφάνεια με το δάχτυλό μας.

Οι επιφάνειες που έχουν ασταρωθεί με PRIMER-PU θα πρέπει να σφραγίζονται 1 ώρα το νωρίτερο έως 3 ώρες το αργότερο μετά την εφαρμογή του. Τυχόν υπολείμματα του υλικού στα χέρια απομακρύνονται προτού στεγνώσουν τελείως με βιοδιασπώμενη κρέμα καθαρισμού χεριών DUROSTICK ΒΙΟCLEAN. Υπολείμματα στις επιφάνειες καθαρίζονται με ασετόν.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Τα εργαλεία καθαρίζονται με white spirit ή DUROSTICK Thinner 101, μετά τη χρήση τους.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Η φύσιγγα καλύπτει

ΑΡΜΟΣ------------ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ

4 x 6 mm --------12,9

6 x 6 mm --------8,6

8 x 6 mm---------6,4

12 x 8 mm-------3,2

16 x 10 mm-----1,9

20 x 12 mm-----1,3

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Διατηρείται σε ξηρούς και δροσερούς χώρους, για τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ
Το προϊόν χαρακτηρίζεται ως επιβλαβές. Συνιστάται να διατηρείται μακριά από παιδιά. Πριν τη χρήση συμβουλευτείτε τις οδηγίες προφύλαξης στην ετικέτα του προϊόντος ή στο έντυπο δεδομένων ασφαλείας.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Χαρτοκιβώτιο: 12 φύσιγγες των 310 ml
Χαρτοκιβώτιο: 15 σαλάμια των 600 ml

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο